Think happy thoughts

Fantasie de ultieme coachingskwaliteit

Ik las vroeger veel sprookjes en ook Peter Pan. Ik droomde vaak dat ik vloog of dat ik tegen het plafond sliep. Maar die dromen waren volgens het dromenuitlegboekje “vluchten”uit de werkelijkheid cq realiteit. Daar hadden ze gelijk in. Omdat het altijd in sprookjes spannend en avontuurlijk is en het altijd goed afloopt spreekt die eigenschap van tijdsbesteding me het meest aan. Doordat je naast het positieve dat je uit sprookjes haalt ook de moraal begrijpt kan je je beter bewegen in echte leven. Je herkent eerder de Good Guy and the Bad Guy. maar het leven is niet zo zwart wit heb ik ervaren. Tegenwoordig zijn juist de zn “Good Guy’s” juist de Bad Guy! Kijk maar naar de politiek en je weet genoeg.
Maar dat is de valkuil die ik heb van negatief denken. Ik ben van nature een pessimist en probeer dat de compenseren met positieve gedachten en gewoontes aan te leren. maar dat is verdomd moeilijk. En idd 2/3 van je gedachten zijn negatief dus je moet die 50% grens zien te overbruggen met positieve gedachte om het glas halfvol te zien. En dat is het een kleine verandering van perspectief of een nieuw feit en je zit weer in je valkuil van halfvol glas. Het is een kunst te balanceren op het randje van de afgrond en zoveel mogelijk op de positieve zijde van de grens te blijven. Maar door vallen en opstaan wordt men wijs.
Het is dus zaak jezelf een goede positieve copingstrategie aan te leren om te overleven in de rivier van negatieve gedachten. Ikzelf ben bezig met mindfullness daarin leer je ook jezelf kennen en je gedachten bewust te worden. Als je je gedachten als een boot met 3 containers voorstelt met daarin in de linkse container het verleden, midden het heden en rechts de toekomst. En de rivier als gedachtenstroom die je dagelijks hebt. Mediteer dan op elke gedachte die langstkomt en plaats hem in de betreffende container. Als je dat op een automatische piloot kan doen ben je in ZEN. Merk je toch dat een gedachte je terugtrekt vanuit dat arendsoog perspectief en je merkt dat je in een van de containers zit bijvoorbeeld het verleden. Dan kan je de gedachte defuseren (ACT) betekent loslaten en terug naar je beginpositie voor volledig gedefuseerd overzicht. als je lang genoeg traint (dagelijks) leer je die gewoonte aan. En ben je vertrouwd met die ervaringen. dat heb je in het dagelijks leven minder last van negatieve gedachten! 🙂

wandelcoach ameland

peter-pan-31644__180Positief denken, het kan je leven veranderen!

Hoe heeft Peter Pan kinderen laten vliegen? Door ze heel vaak “Think happy thoughts” te laten zeggen.

Peter Pan had gelijk. Positieve gedachten tillen je omhoog en laten je vliegen naar je dromen of in ieder geval dichter bij je wensen te komen.

Een van de dingen die het meeste invloed heeft op ons dagelijks leven en waar we ons te weinig bewust van zijn is het fenomeen negatieve gedachte of negatief denken.

Waarom? Waarschijnlijk omdat het zo ingesleten is dat we het niet eens meer merken.

Negatief denken doet zich voor als we een situatie zelf negatief inkleuren zonder dat we daar concreet feitelijk bewijs voor hebben . Uit onderzoek blijkt dat wij rond de 40 duizend gedachtes hebben op 1 dag. Van al deze verschillende gedachten is vaak 2/3 negatief gekleurd. Dat is dus ongeveer 27 duizend. Dat moet toch wat…

View original post 878 woorden meer

Advertenties

Geplaatst op 1 mei 2015, in lifecoaching. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Chances: Samen komen we eruit....

Samen komen we eruit....

Over schizofrenie en bergen beklimmen

Ik ben Saskia Bos, 30 jaar oud en heb de ziekte schizofrenie. Ik ervaar dagelijks dat maar weinig mensen weten wat het inhoudt om deze ziekte te hebben, daarom ben ik gaan schrijven. Over mijn ziekte, maar ook over mijn passie: bergen beklimmen.

Richard's Wereld

The World through my eyes

Sport, niet altijd leuk!

Sport, Training, Coaching, Psychologie, Beleid, Pestpreventie, Sportvereniging.

OBSERVATIONS

AARDEWIJN

syndroomvankim

genezing niet mogelijk.

toegepast visualiseren

Tips, methodes en trainingen om visualiseren toe te passen in je dagelijks werk

trenducation

Empowering Learners & Educational Development

Welcome by Rigi ☯ lifecoaching n training gasparac@gmail.com ❈ Amsterdam

#philosophy #lifecoaching #relationships #love #quotes #wisdom #awereness #personalpower

marionsmoon.wordpress.com/

www.marionsmoon.nl

Tara Mediation creëert ruimte om verder te gaan

Tara Mediation schrijft voor hen die overwegen te scheiden, hebben besloten te scheiden en reeds gescheiden zijn.

idee71

Uitvoerbare ideeën voor socialmedia, video en zakelijk vloggen

ikparticipeer

Participatie - Inzetten - Empowerment - Studenten - Ervaringsverhalen - Generatie Y

ROB HERMANS PRODUCTIES

De Entertrainer

The Lifestyle Factory.

Think big | Blog by Jasmine Julia Josephine Hermus

%d bloggers liken dit: