Levenswijsheid

Mijn wijsheidsstijl is: 4/5 scorepunten

http://cdlweb.nl/mobiel/5wijsheidsstijlen/

Testuitslag 5 stijlentest.
Vooraf
We zijn gewend wijsheid te zien als het leggen van verbanden en het hebben van inzichten gebaseerd op veel kennis over meerdere onderwerpen. We maken mentale beelden en ideeën van de werkelijkheid, stellen die voortdurend verder scherp en verrijken ze met steeds meer details totdat ze de werkelijkheid hopelijk heel dicht naderen.
Als we hier spreken over de 5 stijlen van wijsheid bedoelen we een andere vorm van wijsheid. Een wijsheid die ontstaat door het loslaten van mentale beelden en ideeën van de werkelijkheid, waardoor het mogelijk wordt een directe ervaring te hebben in de realiteit. Het vereist veel moed om het eigen mentale beeld los te laten, omdat we houvast en zekerheid hebben aan het wereldbeeld dat we in ons hoofd hebben gemaakt. Deze vorm van wijsheid zou je ervaringsgerichte wijsheid of ervaringswijsheid kunnen noemen.
De 5 stijlen van deze ervaringswijsheid beschrijven we als manieren waarop we omgaan met onszelf en anderen in steeds veranderende situaties.
Leeswijzer
Er wordt hieronder op drie manieren verslag gedaan van uw belangrijkste wijsheidsstijlen.

U treft ten eerste een tekstuele uitleg aan de hand van uw hoogste scores op heldere wijsheidsstijl en vervormde wijsheidsstijl. Daarna wordt een eerste tip verwoord om de vervormde wijsheidsstijl verder te ontwikkelen. Deze tip is in algemene bewoordingen beschreven. Om precies aan te sluiten bij uw persoonlijke situatie nodigen wij u uit hierover contact te maken. U kunt uw vraag mailen naar info@lungtacoaching.nl. Daarnaast wordt in ons programma “Innerlijk Meesterschap” een vervolgmogelijkheid geboden deze wijsheden verder te ontwikkelen.
Ten tweede treft u een grafische weergave van de wijsheidsstijlen door middel van bollen. De grootte van de bollen en hun onderlinge verhouding geven weer hoe uw gedrag door de verschillende wijsheidsstijlen wordt gekleurd. We herhalen nog eens dat de invloed van de wijsheidsstijlen zeer situatie-afhankelijk is en verbonden is met de rol die u vervuld.
Ten derde treft u een cijfermatig overzicht. U krijgt telkens per wijsheidsstijl uw score totaal per stijl (tussen haakjes treft de kleur van de wijsheidsstijl), vervolgens een puntenaantal per open manifestatie en tenslotte een puntenaantal per gesloten manifestatie.

Uw belangrijkste wijsheidsstijl
De wijsheidsstijl die uw manier van omgaan met situaties en anderen het meest kleurt is:
Ruimtegevende of accepterende wijsheid (wit/ acceptatie)
Uw meest heldere wijsheidsstijl
Uw meest heldere wijsheid is 13 (van de 30) op schaal
Wijsheid door scherp inzicht (blauw/inzicht)
Zoals een spiegel loepzuiver weerkaatst, met dezelfde scherpte zie jij de realiteit in al zijn facetten. Als een adelaar hoog in de lucht overzie je zaken in een oogopslag. Je bent daarbij een beetje gedistantieerd en volkomen onpartijdig; een kant kiezen doet de waarheid immers geen recht. Alles wordt gezien. Wanneer je uit deze wijsheid spreekt voelt iedereen zich begrepen en weet: “Dit is waarheid”. Het effect van zulk spreken is dat iedereen rustig kan zijn door het besef van jouw onpartijdigheid en oprechtheid.
Uw meest vervormde wijsheidsstijl
Uw meest vervormde wijsheid 24 (van de 30) op schaal
Wijsheid door handelen (groen/actie)
Je slaat door in de actie, een gat laten vallen is angstig, ruimte kan niet ontstaan voor reflectie of stilstaan bij je gevoel. Je komt niet meer tot rust, maar bent altijd op het volgende gericht. Verder kun jij je laten bewegen door competitiedrang en jaloezie. Je richt je praktische intelligentie op macht en controle uitoefenen op (werk) situaties.
Eerste tip om uw wijsheid verder te ontwikkelen.
Wat kan behulpzaam zijn om wijsheid verder te ontwikkelen?
Het is belangrijk vertraging in te bouwen voor je volgende actie, een opening te creëren. Merk je gevoelens weer op. Je zult dan voelen hoe je gedreven wordt door bijv. jaloezie. Je kunt dit doen door mindfulness meditatie te beoefenen. Dat is een meditatiebeoefening gericht op het kalmeren van je staat van geest. Door het telkens terugbrengen van je aandacht naar bijv. de ademhaling krijg je naar verloop van tijd weer de kans “op adem” te komen.
Actie is pas wijs als ze goed geplaatst en getimed is. Daar is ruimte en overzicht voor nodig.
Je conditie opbouwen, hardlopen en dit wekelijks doen is ook goed voor de ontwikkeling van deze wijsheid. Je kunt er je actiegerichtheid in kwijt en tegelijkertijd werkt het ontspannend.

Wanneer u interesse heeft in vervolgmogelijkheden of een toelichting wilt op dit verslag mail naar info@lungtacoaching.nl
Datum testafname: zaterdag 2 mei 2015 23:7:4
5stijlen_versie5

wijheidkleur

tabelwijsheid

W. Rynlandt

Heel lang geleden, in een heel ver land, lag er een eitje op een blad van een dikke boom. De zon scheen op het eitje en het werd behaaglijk warm. Toen deed het plop, en het barstte open. Uit het eitje kroop een kleine rups en die keek verwonderd om zich heen. Het rupsje wist niets van de wereld, niets van de mensen en niets van het leven, maar het begon instinctief te vreten, want Rupsje Vreetzograag was meteen verzot op voedsel.

En terwijl hij zo druk met eten bezig was, kwamen er uit de nabijgelegen bibliotheek twee jonge mannen. Ze gingen op het bankje zitten onder de boom en het rupsje hoorde hun gesprek. Ze spraken over vele dingen die Rupsje Vreetzograag nog nooit had gehoord. Ze spraken over het leven, over de toekomst en over de liefde – wat dat ook mocht zijn – en rupsje dacht: ik…

View original post 361 woorden meer

Advertenties

Geplaatst op 2 mei 2015, in lifecoaching. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Chances: Samen komen we eruit....

Samen komen we eruit....

Over schizofrenie en bergen beklimmen

Ik ben Saskia Bos, 29 jaar oud en heb de ziekte schizofrenie. Ik ervaar dagelijks dat maar weinig mensen weten wat het inhoudt om deze ziekte te hebben, daarom ben ik gaan schrijven. Over mijn ziekte, maar ook over mijn passie: bergen beklimmen.

Richard's Wereld

The World through my eyes

Sport, niet altijd leuk!

Sport, Training, Coaching, Psychologie, Beleid, Pestpreventie, Sportvereniging.

OBSERVATIONS

AARDEWIJN

syndroomvankim

genezing niet mogelijk.

toegepast visualiseren

Tips, methodes en trainingen om visualiseren toe te passen in je dagelijks werk

trenducation

Empowering Learners & Educational Development

Welcome by Rigi ☯ lifecoaching n training gasparac@gmail.com ❈ Amsterdam

#philosophy #lifecoaching #relationships #love #quotes #wisdom #awereness #personalpower

marionsmoon.wordpress.com/

www.marionsmoon.nl

Tara Mediation creëert ruimte om verder te gaan

Tara Mediation schrijft voor hen die overwegen te scheiden, hebben besloten te scheiden en reeds gescheiden zijn.

idee71

Uitvoerbare ideeën voor socialmedia, video en zakelijk vloggen

ikparticipeer

Participatie - Inzetten - Empowerment - Studenten - Ervaringsverhalen - Generatie Y

ROB HERMANS PRODUCTIES

De Entertrainer

The Lifestyle Factory.

Think big | Blog by Jasmine Julia Josephine Hermus

%d bloggers liken dit: